• ISBN:
    9789634758464
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2023
  • OLDALSZÁM:
    360
  • SZERZŐ:
    James Ellroy

Általános pánik

Olvass bele!
  • ISBN:
    9789634758464
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2023
  • OLDALSZÁM:
    360
  • SZERZŐ:
    James Ellroy

Freddy Otash volt az 1950-es évek Los Angelesének hírhedt mindentudója. Korrupt zsaru, magánkopó, fixer, strici, zavaros idők démoni deus ex machinátora, a Bizalmas magazin gátlástalan főnöke. A magazin megelőzte a még nem létező internetet: munkatársai tálcán szállították a mocskot, a pletykát, nem spóroltak a trágár tintával és a valóságnak álcázott kéjsóvár rágalmakkal. Szétmarcangolták a mizantróp filmsztárokat, a szexben fürdőző társasági hölgyeket és a „vörösökkel” kokettáló politikusokat. Titokban elrejtett mikrofonjaik és fényképezőgépeik előtt igazi sztárparádé vonult el a hotelszobák matracszínpadán: Jack Kennedy, James Dean, Liz Taylor, Rock Hudson, Ingrid Bergman, Marlon Brando – Freddy mindannyiuk titkos légyottjait leleplezte. Ő volt a nagydumás zsarnok, aki sarokba szorította Hollywoodot, de most eljött az idő, hogy mindent meggyónjon.

Az Általános pánik gonosz, mégis szórakoztató hangon égeti porig Hollywood legendás aranykorát. Lángoló kinyilatkoztatás a korrupcióról, a mindent átható paranoiáról, a bűnről és a megváltásról, valamint a kettő közötti halovány választóvonalról.

„Ördögi és kifinomult… Noirrajongóknak kötelező!” – Publishers Weekly

„Ellroy olyan ügyesen keveri a tényeket a fikcióval, hogy mindent elhiszünk neki” – Harper’s Magazine

JAMES ELLROY az amerikai krimiirodalom élő klasszikusa, karcos és minimalista stílusa összetéveszthetetlen. Legendás L. A. Kvartettje (Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas, Fehér jazz) és Underworld U. S. A. című trilógiája számos díjat nyert. Több regényéből nagy sikerű filmet is forgattak. 2022-ben elnyerte a Los Angeles Times Robert Kirsch-díját az Amerikai Nyugat kiemelkedő ábrázolásáért. Ellroy 1948-ban született Los Angelesben, a coloradói Denverben él.

„Nincs többé titkom, elborítanak az emlékek. Új életre kaptam, újra energiával vagyok tele. EZENNEL megkezdem mesüge menetelésem, végig az emlékek árnyas útján.”

További ajánlatunk

N vagy M
borító: N vagy M>
1 999 Ft
A titokzatos látogató
borító: A titokzatos látogató>
2 599 Ft
Lúzerek éjszakája
borító: Lúzerek éjszakája>
2 280 Ft
Farkashold
borító: Farkashold>
1 990 Ft
A tizennegyedik gyarmat
borító: A tizennegyedik gyarmat>
2 490 Ft
Határtalanok
borító: Határtalanok>
1 999 Ft
A gyémántok örökké tartanak
borító: A gyémántok örökké tartanak>
890 Ft
Vérzivatar
borító: Vérzivatar>
2 790 Ft

Hasznos holmik