• EREDETI CÍM:
    The Very Secret Society of Irregular Witches
  • ISBN:
    ISBN 9786156407290
  • FORDÍTOTTA:
    Nagy Mónika Zsuzsanna
  • KIADÓ:
    Ventus Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    384 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2024
apple store link

Rendkívüli Boszorkák Igen Titkos Társasága

Olvass bele!
  • EREDETI CÍM:
    The Very Secret Society of Irregular Witches
  • ISBN:
    ISBN 9786156407290
  • FORDÍTOTTA:
    Nagy Mónika Zsuzsanna
  • KIADÓ:
    Ventus Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    384 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2024
apple store link

Mika Moon, a ritkaságszámba menő nagy-britanniai boszorkák egyike pontosan tudja, hogyan maradjon észrevétlen, és hogyan titkolja el varázserejét a világ elől. Árvaként nőtt fel, hozzászokott az egyedülléthez, és általában hajlandó követni a szabályokat, egy kivételével: közösségi oldalán videókat posztol magáról, amelyekben „úgy tesz”, mintha boszorkány lenne, mert biztos benne, hogy senki nem veszi komolyan.
Egy nap azonban váratlanul üzenetet kap, amelyben kérve kérik,
látogasson el a rejtélyes Seholsincs-lakba, és vállalja el három ifjú boszorkány nevelését. Noha ezzel minden szabályt áthág, Mika eleget tesz a kérésnek, és hamarosan a ház többi lakójának életébe is belebonyolódik. Ráadásul a Seholsincs-lak jóképű, ámde rendkívül mogorva könyvtárosa, Jamie bármit megtenne, hogy megvédje a gyermekeket, és nem nézi jó szemmel, hogy egy idegen nő csak úgy besétált az otthonukba.
Sötét fellegek gyülekeznek a Seholsincs-lak felett, és Mikának döntenie kell: kockára tesz-e mindent a frissen megtalált családjáért – hiszen egészen addig azt sem sejtette, hogy egyáltalán keresi őket.

„Gyönyörűen, szelíd humorral és nagy szívvel megírt regény; meleg, pihe-puha takaróba burkol, és örömmel, nevetéssel és elégedettséggel vesz körül.” (The Nerd Daily)

(Részlet a regényből)

„A napforduló napjának kezdetén, éjfélkor Mika két üstben is bájitalt főzött, hogy a lehető legjobban kihasználja, hogy ezen a különlegesen mágikus napon jóval erősebb főzetek készülnek. (Az egyik a legendás tündérbor volt – ezt a finomságot mostanra az Excaliburéhoz mérhető szent mítosz övezte. Mika azt persze nem árulta el a lányoknak, hogy a tündérbor valójában csak egy szirupos levendula- és csillagportea, napfordulós fűszerekkel felturbózva.)

   Aztán Mika ágyba bújt, és reggel korán kelt, hogy üvegbe rakja a kész főzeteit, és újabbakat tegyen oda az üstbe. Mire lement a földszintre, a korai óra ellenére már mindenkit ott talált, az ajándék ígérete ugyanis túl erős csábítás volt a lányok számára ahhoz, hogy hajnal után még ágyban maradjanak.

   Csakhogy vészjósló volt a hangulat. Mika arra érkezett, hogy Jamie és Terracotta egymásnak feszül, és csak akkor tudta meg, miről maradt le, amikor Rosetta közelebb húzódva a fülébe súgta: Altamira, nagy örömére, megtalálta a hetek óta hiányzó kirakósdarabkát. Mégsem Terracotta rakta el. Sajnos ez a fölfedezés egy parányit elkésett, ugyanis Altamira mostanra egy kosárra való rohadó halat rejtett el Terracotta szobájában.

    Mika számára ez olyasféle butaságnak és hülyéskedésnek tűnt, amire a lányok korában számítani lehet, de aztán Terracotta kicsit messzire ment. Feldühödött azon, hogy igazságtalan vád érte, ráadásul a szobája azután is bűzlött, hogy a rothadó halakat már eltávolították onnan, így színváltó bájitalt öntött Altamira fejére, amitől a kislány barna haja hátborzongatóan rikító zöld árnyalatú lett.”

További ajánlatunk

Númenor bukása
borító: Númenor bukása>
5 599 Ft
Csodálatos világosság
borító: Csodálatos világosság>
4 199 Ft
Pityke és prém
borító: Pityke és prém>
2 449 Ft
Vaják - Az utolsó kívánság
borító: Vaják - Az utolsó kívánság>
2 490 Ft
Rézkirályság
borító: Rézkirályság>
3 980 Ft
Hollóvér
borító: Hollóvér>
2 480 Ft
A mestermágus
borító: A mestermágus>
1 990 Ft
Nagyrészt halott
borító: Nagyrészt halott>
2 280 Ft

Hasznos holmik